Nero Nominatie ANKO ondernemersaward

Genomineerd voor de Anko Ondernemers award!

Met gepaste trots ben ik door dé brancheorganisatie ANKO genomineerd voor de ANKO Ondernemersaward 2020.
Normaliter zou eerder dit jaar de uitreiking plaats hebben gevonden maar omdat het zo’n vreemd en voor ons gebroken jaar is, is deze verplaatst naar volgend jaar. Dat is natuurlijk extra lang nog in spanning zitten!

De ANKO heeft de twee andere genomineerden en mij gevraagd om eens te vertellen hoe wij als ondernemer onze maatschappelijke betrokkenheid tot uiting laten komen. Hieronder het verhaal van mij…


“Je kan pas voor anderen zorgen als het goed met jou gaat”
Nero: “Kijk niet naar mensen die het beter hebben dan jij; je kan beter kijken naar mensen die het minder goed hebben dan jij. Dan ontdek je hoe gezegend je zélf bent en dan is het fijn om iets voor een ander te doen. Ik heb meerdere keren acties georganiseerd voor mensen die minder geluk in het leven hebben.


Toen een paar jaar geleden de vluchtelingenstroom uit Syrië begon, heb ik mijn Facebook-netwerk opgeroepen om kleding die zij niet meer dragen te verzamelen. Ik zou die kleding op komen halen en naar vluchtelingencentra brengen. Die actie liep volledig uit de hand; het bericht op Facebook werd massaal gedeeld. Een kinderkledingmerk was zelfs bereid om een vrachtwagen vol met zijn nieuwste collectie te vullen.


Binnen een paar weken had ik zeven ton aan kleding. Tsja, toen moest ik de daad bij het woord voegen en al die kleding op komen halen. Ik had geld nodig om transport te kunnen betalen. Daarom heb ik samen met een aantal collega’s een dagdeel staan knippen. Klanten betaalden een minimumbedrag maar waren natuurlijk welkom om meer te betalen voor het goede doel. Eén klant hoefde eigenlijk helemaal niet naar de kapper – hij was net geweest – maar betaalde honderd euro voor een knipbeurt. Heel bijzonder. Na een uur of vier hadden we achthonderd euro verzameld; daar kon ik het transport van betalen. De kleding werd opgehaald en samen met zo’n tien vrijwilligers heb ik alle kledingstukken uitgezocht. We hebben ze in een zeecontainer geladen en richting vluchtelingencentra in Irak gestuurd.


Heel speciaal, hoe je met een simpel bericht op social media, zóveel teweegbrengt en zóveel mensen van kleding kunt voorzien. Ik ben me ervan bewust dat het wel moet kunnen; als je zelf nauwelijks je hoofd boven water kunt houden en blij bent als je aan het einde van de maand je medewerkers kan betalen, dan is een actie als deze natuurlijk niet je hoogste prioriteit. Ik zeg altijd: zorg eerst goed voor jezelf, dan pas kun je goed voor een ander zorgen. Maar als je iemand die het minder heeft dan jij kunt helpen, doe het dan. Het geeft míj in ieder geval altijd een heel fijn gevoel.”

Geplaatst in Uncategorized.

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.